OMG, sun tissit näkyy!!!

Monday, March 06, 2017

Olen tässä pohtinut sitä miten Emma Watsonista Vanity Fair -lehteen tehty kansijuttu on saanut ihmiset kysenalaistamaan sen onko Emma sittenkään aito feministi. Wikipedian mukaan "Feminismi on aate, joka pyrkii parantamaan naisen yhteiskunnallista asemaa ja muuttamaan sukupuolirooleja merkittävästi." Pidän Emmaa tietynlaisena roolimallina sekä esikuvana itselleni. Tämä on peräisin jo Potter ajoilta, mutta viime vuosina tämä ihailu on vain vahvistunut. Vaikka luokittelen itseni feministiksi en esimerkiksi tuossa valokuvassa nää mitään väärää.   


Telegraphin haastattelussa Emma sanoo olevansa hämmentenyt reaktiosta. Hän toteaa "Feminism is about giving women choice, feminism is not a stick with wich to beat other women with. It's about freedom, it's about liberation, it's about equality. I really don't know what my tits have to do with it." Mielestäni tämä on ihan totta. Yhteiskunnassa voidaan tulkita feminismi monella eri tavalla. Toisille tämä tarkoittaa ääriliikettä: naisille kaikki nyt ja heti ja toisille, kuten Emmalle ja minulle tämä tarkoittaa tasa-arvoa. 

Koin itse toissa päivänä hieman samanlaisen tilanteen, kun sain oman kuntavaalikuvan nähtäväksi. Ymmärrän valokuvissa pienten ihovirheiden muokkauksen photoshopin avulla, mutta kun lähdetään photoshoppaamaan tissivakoa rupeaa sitä pohtimaan, että miksi? Katso aiheeseen liittyvä video.


Naisia kohdellaan tässä yhteiskunnassa mielestäni ristiriitaisesti. Meille kerrotaan, että ole oma itsesi ja pukeudu oman tyylisi mukaan. Tämän jälkeen kuitenkin kauhistellaan sitä, voiko feministi näyttää rintojaan muotilehdessä taikka pohditaan voiko kuntavaaliehdokkaalla näkyä tissivako kuvassa? En ymmärrä. Mikä tekee tässä yhteiskunnassa niin kielletyksi sen, että politikkona et saisi kulkea vaatteissa, jossa tissivako pilkottaa taikka feministinä et saisi esitellä naisellisia muotojasi?

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Tosi hyvä kirjoitus ja oon kanssasi ihan samaa mieltä! Emma on myös ollut mun roolimalli jo ala-asteelta lähtien ja mielestäni Emman sopivuus roolimalliksi vahvistuu kokoajan enemmän. Toki nykypäivänä käytetään välillä vähän liikaakin paljasta pintaa markkinointikeinona, mutta mikään ulkonäköön liittyvä seikka ei poista ihmisten aatteita tai tee heistä yhtään vähempää tosissaan otettavia. Lisäksi tämä kyseinen kuva on mielestäni vain taiteellinen, ei ollenkaan mauton enkä pysty ymmärtämään kohua sen takana.

  Kiva kuulla myös, että olet kuntavaaliehdokkaana! :) Itselläni oli oma blogi ja myös muiden blogien seuraaminen pitkällä tauolla, mutta nyt lupaan itselleni alkaa seurailemaan taas esimerkiksi sun blogia uudelleen! Aloittelin itse bloggaamisen ihan tyhjältä pöydältä parisen viikkoa sitten. Käy kurkkaamassa, mikäli kerkeät:

  www.minnavahasarja.com/blogi

  Aurinkoista viikkoa :)

  - Minna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi! Käyn toki mielelläni tutustumassa myös sinun blogiin.

   Delete
 2. Tosi hyvä teksti. Luin myös Emman kommentteja mediassa ja siis... joo.. :D
  Ihmiset ovat niin ahdasmielisiä niin monessa asiassa.

  ❀ Cinderella Days ❀


  ReplyDelete
 3. Hyvä teksti! Samoilla linjoilla ollaan. :)

  ReplyDelete